Studio 4 Building Design was commissioned to design a large family home on multiple levels on a steep block in the Palmwoods estate behind Caloundra (in the Sunshine Coast hinterland). The house design we came up with offered the client a multi level design on a sloping block with the look of a solid home connected to the landscape. We achieved this with minimal site impact of cut/fill and minimal stairs.  The block was very wide therefore we could design the house to use the full width of the block giving a strong street presence.  The post modern timeless architectural style was the client’s preference, with a long linea looking façade.

The lower level comprises of garaging, a large wide inviting entry and hallway, a children’s area all to themselves, bedrooms, tv room, study and a large bathroom with a soft light-filled area for the free standing bath.

The upper level has everything for the family and a large master bedroom with a stunning outlook.  The family loved entertaining and a main requirement was to house a speciality furniture piece, the one off 12 seater dining table. This fitted perfectly and created an easy flow from the kitchen through to the outdoor living area and pool. The family living room was light filled with a warm fire and wood niche for those warm cosy winter nights.

The floor in this house is stunning and was showcased by the concreter.  Polished concrete throughout gave this home a rugged and strong unbreakable look as well as a clean streamlined seamless look.